تاریخه صنعت چاپ
تاریخچه چاپ از 3500 سال قبل از میلاد آغاز می شود، زمانی که تمدن های اولیه عیلام و سومری از مهرهای استوانه ای برای تأیید اسناد نوشته شده با گل استفاده می کردند. سایر اشکال اولیه عبارتند از مهرهای بلوکی، ضرب سکه های چکشی، نقش های سفالی و چاپ پارچه. در ابتدا روشی برای چاپ نقوش بر روی پارچههایی مانند ابریشم، چاپ روی چوب برای متون روی کاغذ در قرن هفتم در چین در زمان سلسله تانگ آغاز شد که منجر به گسترش تولید کتاب و چاپ روی چوب در سایر نقاط آسیا مانند کره و ژاپن شد. . سوترای الماس بودایی چینی که توسط چوب بلوک در 11 مه 868 چاپ شد، اولین کتاب چاپ شده شناخته شده با تاریخ انتشار دقیق است. نوع متحرک توسط صنعتگر چینی بی شنگ در قرن یازدهم در زمان سلسله سونگ اختراع شد، اما در مقایسه با چاپ چوبی استفاده محدودی داشت. با این وجود، این فناوری در خارج از چین گسترش یافت، زیرا قدیمیترین کتاب چاپ شده با استفاده از حروف متحرک فلزی، جیکجی بود که در سال 1377 در کره در دوران گوریو چاپ شد.
چاپ بلوک چوبی نیز تا اواسط قرن پانزدهم در اروپا مورد استفاده قرار می گرفت. مخترع آلمانی اواخر قرون وسطی، یوهانس گوتنبرگ، اولین ماشین چاپ را بر اساس ماشین های ماشینی شناخته شده قبلی و فرآیندی برای تولید انبوه نوع فلز ایجاد کرد. در پایان قرن پانزدهم، اختراع او و انتشار گسترده کتاب مقدس گوتنبرگ، مسئول یک صنعت رو به رشد اقتصادی چاپ کتاب در سراسر اروپای رنسانس و در نهایت در میان ناشران و چاپخانههای استعماری که در مستعمرات بریتانیا-آمریکایی ظهور کردند، شد. این صنعت امکان ارتباط ایده ها و به اشتراک گذاری دانش را در مقیاسی بی سابقه فراهم کرد که منجر به گسترش جهانی ماشین چاپ در اوایل دوره مدرن شد. در کنار توسعه چاپ متن، روشهای جدید و کمهزینهای برای بازتولید تصویر، از جمله لیتوگرافی، چاپ صفحه و فتوکپی توسعه یافت.
لیتوگرافی

Lithography
لیتوگرافی که توسط نویسنده باواریایی آلویس سنفلدر در سال 1796 اختراع شد، روشی برای چاپ روی سطح صاف است. لیتوگرافی یک فرآیند چاپ است که از فرآیندهای شیمیایی برای ایجاد تصویر استفاده می کند. به عنوان مثال، بخش مثبت یک تصویر یک ماده شیمیایی آبگریز است، در حالی که تصویر منفی آب است. بنابراین، هنگامی که صفحه با یک مخلوط جوهر و آب سازگار معرفی می شود، جوهر به تصویر مثبت می چسبد و آب تصویر منفی را پاک می کند. این امکان یک صفحه چاپ نسبتاً مسطح را فراهم می کند که امکان اجرای بسیار طولانی تری نسبت به روش های فیزیکی قدیمی تر تصویربرداری (مانند برجسته کاری یا حکاکی) را فراهم می کند. لیتوگرافی با حجم بالا امروزه برای تولید پوستر، نقشه، کتاب، روزنامه و بسته بندی استفاده می شود – تقریباً هر کالای صاف و تولید انبوه با چاپ و گرافیک روی آن. اکثر کتاب ها، در واقع همه انواع متن های با حجم بالا، اکنون با استفاده از لیتوگرافی افست چاپ می شوند.
در لیتوگرافی افست که به فرآیندهای عکاسی بستگی دارد، به جای لوح های سنگی از صفحات چاپ آلومینیوم انعطاف پذیر، پلی استر، مایلار یا کاغذ استفاده می شود. صفحات چاپ مدرن دارای بافت برس یا زبر هستند و با امولسیون حساس به نور پوشانده شده اند. یک نگاتیو عکاسی از تصویر مورد نظر در تماس با امولسیون قرار می گیرد و صفحه در معرض نور فرابنفش قرار می گیرد. پس از توسعه، امولسیون عکسی از تصویر منفی را نشان می دهد که در نتیجه تکراری از تصویر اصلی (مثبت) است.
چاپ رنگی
به گفته مایکل سالیوان، اولین نمونه شناخته شده از چاپ رنگی “یک پیشانی دو رنگ به طومار سوترای بودایی، مورخ 1346 است”. استفاده از چاپ رنگی در چین در سراسر سلسله مینگ و چینگ ادامه یافت.
کرومولیتوگرافی موفقترین روش چاپ رنگی بود که در قرن نوزدهم توسعه یافت. روشهای دیگر توسط چاپگرهایی مانند جاکوب کریستوف لو بلون، جورج باکستر و ادموند ایوانز توسعه داده شد و بیشتر بر استفاده از چندین بلوک چوبی با رنگها تکیه داشتند. رنگآمیزی دست نیز مهم باقی ماند. عناصر نقشههای رسمی بررسی مهمات بریتانیا تا سال 1875 توسط پسران با دست رنگ میشدند. کرومولیتوگرافی از لیتوگرافی ایجاد شد و این اصطلاح انواع مختلفی از لیتوگرافی را که به صورت رنگی چاپ میشوند را پوشش میدهد. تکنیک اولیه شامل استفاده از چندین سنگ لیتوگرافی، یکی برای هر رنگ بود، و زمانی که برای بهترین نتایج با کیفیت انجام می شد بسیار گران بود. بسته به تعداد رنگهای موجود، تولید یک کرومولیتوگرافی توسط کارگران بسیار ماهر ممکن است ماهها طول بکشد. با این حال می توان با ساده کردن تعداد رنگ های استفاده شده و اصلاح جزئیات در تصویر، چاپ های بسیار ارزان تری تولید کرد. تصاویر ارزانتر، مانند آگهیهای نشاندادهشده، به شدت به چاپ سیاه اولیه (نه همیشه لیتوگرافی) وابسته بودند، که سپس رنگها روی آن چاپ میشدند. یک لیتوگراف برای ساختن یک چاپ گرانقیمت مانند آنچه که زمانی به آن «کرومو» میگفتند، با نقاشی تمامشدهای در مقابل خود، به تدریج سنگهای بسیاری را با استفاده از اثباتها ایجاد و تصحیح کرد تا تا حد امکان شبیه نقاشی شود. در مقابل او، گاهی اوقات از ده ها لایه استفاده می کند.
چاپ افست
چاپ افست یک تکنیک چاپ پرکاربرد است که در آن تصویر مرکب شده (یا “افست”) از یک صفحه به یک پتوی لاستیکی و سپس به سطح چاپ منتقل می شود. هنگامی که در ترکیب با فرآیند لیتوگرافی، که مبتنی بر دفع روغن و آب است، استفاده می شود، تکنیک افست از یک حامل تصویر مسطح (پلانوگرافی) استفاده می کند که تصویری که قرار است چاپ شود، جوهر را از غلتک های جوهر به دست می آورد، در حالی که ناحیه غیر چاپی. لایه ای از آب را جذب می کند و قسمت های غیرچاپ را بدون جوهر نگه می دارد.
چاپ حرارتی
یک چاپگر حرارتی (یا چاپگر حرارتی مستقیم) با حرارت دادن انتخابی کاغذ ترموکرومیک پوشش داده شده یا همان طور که معمولاً کاغذ حرارتی شناخته می شود، هنگامی که کاغذ از روی هد چاپ حرارتی عبور می کند، یک تصویر چاپ شده تولید می کند. پوشش در مناطقی که گرم می شود سیاه می شود و تصویری تولید می کند.
چاپگر لیزری
چاپگر لیزری بر اساس یک دستگاه کپی زیروگرافی اصلاح شده، در زیراکس در سال 1969 توسط محققی به نام گری استارک ودر اختراع شد که یک سیستم چاپگر شبکه ای کاملاً کاربردی تا سال 1971 کار می کرد. چاپ لیزری در نهایت تبدیل به یک تجارت چند میلیارد دلاری برای زیراکس شد.
اولین پیادهسازی تجاری چاپگر لیزری، مدل 3800 آیبیام در سال 1976 بود که برای چاپ با حجم بالا اسنادی مانند فاکتورها و برچسبهای پستی استفاده میشد. اغلب به عنوان “تسخیر یک اتاق کامل” ذکر می شود، به این معنی که این یک نسخه ابتدایی از دستگاه آشنای بعدی بود که با یک کامپیوتر شخصی استفاده می شد. در حالی که بزرگ بود، برای هدف کاملاً متفاوتی طراحی شده بود. بسیاری از 3800 ها هنوز در حال استفاده هستند.
اولین چاپگر لیزری طراحی شده برای استفاده با یک کامپیوتر شخصی با Xerox Star 8010 در سال 1981 منتشر شد. اگرچه این چاپگر نوآورانه بود، اما Star یک سیستم گران قیمت (17000 دلار) بود که تنها توسط تعداد کمی از آزمایشگاه ها و موسسات خریداری شد. پس از گسترش بیشتر رایانه های شخصی، اولین چاپگر لیزری در نظر گرفته شده برای بازار انبوه، HP LaserJet 8ppm بود که در سال 1984 با استفاده از موتور Canon که توسط نرم افزار HP کنترل می شد، عرضه شد. چاپگر HP LaserJet به سرعت توسط چاپگرهای لیزری دیگر از Brother Industries، IBM و دیگران دنبال شد.
قابل توجه ترین نقشی بود که چاپگر لیزری در گسترش انتشار رومیزی با معرفی Apple LaserWriter برای مکینتاش اپل، همراه با نرم افزار Aldus PageMaker در سال 1985 ایفا کرد. با این محصولات، کاربران می توانستند اسنادی ایجاد کنند که قبلاً به حروفچینی حرفه ای نیاز داشتند.
چاپگر جوهرافشان

Inkjet printing
چاپگرهای جوهرافشان نوعی چاپگر کامپیوتری هستند که با حرکت دادن قطرات ریز جوهر مایع روی کاغذ کار می کنند. دو نوع فناوری جوهرافشان وجود دارد: پیوسته و رها کردن بر اساس تقاضا. جوهر افشان پیوسته جریانی از جوهر تحت فشار پیوسته را به سمت کاغذ روان می کند. قطرات باردار الکتریکی توسط یک میدان الکتریکی منحرف می شوند تا روی کاغذ چاپ شوند یا به یک حوض بروند و دوباره مورد استفاده قرار گیرند. جوهرافشان های Drop-On-Demand با هر پالس الکتریکی، قطرات تکی را به حرکت در می آورند. جوهرهای ذوب داغ در سال 1984 معرفی شدند. جوهرهای ذوب داغ به صورت تمام رنگی چاپ می شدند.